U julu nastavak izgradnje kanalizacije

Objavljeno petak, 16 jun 2017 19:20
Štampa

Sredinom jula u Bijeljini će početi završni radovi na izgradnji sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini, najavljeno je iz Gradske uprave.

Predviđeno je da radovi traju 18 mjeseci, a izvodiće ih gradska preduzeća "Higra" i "Buk promet". 

Završetkom ovog dijela projekta biće obezbijeđeno preko 2.500 novih priključaka na kanalizacioni sistem u Bijeljini. 

U saopštenju se navodi da će realizacija ove faze izgradnje kanalizacije koštati oko osam miliona evra i da će na sistem biti priključena domaćinstva koja se nalaze u dijelu grada između ulica Srpske vojske i 27. marta, kao i u Ulici Dimitrija Tucovića. 

Vlada Holandije je preko programa "ORIO" za ovu fazu izgradnje kanalizacije odobrila 6,5 miliona evra donatorskih sredstava, a ostatak sredstava biće obezbijeđen iz gradskog budžeta. 

Dok budu trajali radovi, saobraćaj će u ovom dijelu grada biti preusmjeren na alternativne pravce, a u okviru projekta planirana je izgradnja kružne raskrsnice između ulica 27. marta, Srpske vojske, Nikole Tesle i Žrtava fašističkog terora. 

"Studija izvodljivosti koja je urađena 2006. godine definisala je čitav sistem odvođenja otpadnih voda i zaštite izvorišta pitke vode na teritoriji Grada Bijeljina", istakao je direktor tima za realizaciju ovog projekta Vlado Simeunović. 

Prema njegovim riječima, Bijeljina je jedini grad u BiH koji je uspio da iskoristi sredstva "ORIO" programa i ispuni sve uslove koji su neophodni za dobijanje donacija.

/SRNA/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Gdje planirate da provedete ljetnji odmor?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus