Reditelj prodaje Zlatnu palmu da bi mogao da završi novi film

Objavljeno četvrtak, 08 jun 2017 09:08
Štampa

Abdelatif Kešiš ne može da privede kraju svoj novi film, "Mektoub, My Love", iz finansijskih razloga. Zato je odlučio da stavi na aukciju svoju Zlatnu palmu.

Francuski reditelj alžirskog porekla, Kešiš (56) je osvojio Zlatnu palmu 2013. za film "Plavo je najtoplija boja", erotsku dramu o ljubavi dve devojke. Međutim, pošto je postprodukcija njegovog novog ostvarenja zaustavljena zbog manjka sredstava, odlučio je da proda svoje dragocenosti.

Kešišov predstavnik za medije poslao je izjavu "Holivud riporteru":

"Kako bi prikupila neophodna sredstva za završetak postprodukcije bez daljih odlaganja, francuska kompanije Quat’Sous staviće na aukciju filmske predmete vezane za Kešišov opus. Među predmetima će biti i Zlatna palma osvojena u Kanu 2013. i uljane slike koje su imale važnu ulogu u filmu 'Plavo je najtoplija boja'".

Kešišov predstavnik za medije odbio je da otkrije koliko je novca potrebno da se film završi, kao i na koliku sumu je procenjena Zlatna palma.

"Plavo je najtoplija boja" bio je najseksualiji film ikada nagrađen u Kanu, ali je dobio toliko dobre kritike, da su i glavne glumice, Adel Egzarkopulos i Lea Sedu, takođe dobile Zlatne palme.

Međutim, ubrzo nakon dodele nagrada, Kešiš i Sedu su vodili pravi mali verbalni rat. Glumica se zaklela da nikada više neće raditi sa njim, opisavši da je snimanje bilo "užasno", da je reditelj zahtevao "slepo poverenje" i da se od toliko seksualnih scena osetila kao prostitutka. Kešiš je uzvratio da Lea ima "još mnogo da uči" i nazvao je "arogantnim, razmaženim derištetom".

U novom Kešišovom dvodelnom filmu, o mladom scenaristi Aminu koji se sa letnjeg odmora vraća kući na Mediteran, igraju mladi francuski glumci Lu Lutju, Šan Bumedjen i Ofeli Bo. /Blic/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Gdje planirate da provedete ljetnji odmor?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus